oklade i kako pobjediti

Dobrodošli na moj blog

10.07.2012.

J. Hajek vs J. Nieminen

J. Hajek to win at     2.360  1/10

Hajek i Nieminen sutra ujutro igraju 2.kolo turnira u Bastadu. Hajek je 102. na ATP listi, a Nieminen 39. Hajek ove sezone praktički igra samo na zemlji, uspio je odigrat 40 mečeva na zemlji. Zemlja mu je omiljenja podloga, dok Nieminen preferira tvrdu podlogu. Nieminen je na zemlji ove sezone odigrao 10 susreta i u 50 posto njih je slavio. U jedinom međusobnom susretu, u Luxenbourgu prije 7 godina u dvorani slavio je Nieminen.

Hajek ove sezone igra puno turnira. Osvojio je Marburg challenger.U finalu je ispao na:  Prostejov challengeru. Ostrava challengeru U polufinalu je ispao na: Kosice challengeru, Rome challengeru,  Mersin challenger u polufinalu, Meknes challenger. Ovjde je u prvom kolu pobjedio Del Bonisa. Nieminen je ove sezone osvojio Sydney na tvrdoj podlozi. U Wimlbedonu ga je izbacio Baker u drugom kolu. Moja oklada ovdje ide na Hajeka.

10.07.2012.

CS Grevenmacher - KF Tirana

KF Tirana to win at 1,95 1/10

Grevenmacher i Tirana danas igraju uzvratnu utakmicu za ulazak u Europsku ligu. Tirana je luksenburžane "pomela" na domaćem terenu. Vjerujem da će tako biti i u gostima. Tirana je tu utakmicu rješila u prvom poluvremenu. Velika prednost za albansku momčad je njihov trener, španjolac Julián Rubio. Grevenmacher je poluamaterski klub, zbog ga smatram da je velika prednost na strani Tirane u ovoj utakmici. Strijelci za Tiranu u prvoj utakmici su bili Muçollari i Ferraj.

Tirana je prošlu sezonu završila 3. na ligaškoj tablici. No ove sezone imaju veće ambicije. Dolaskom novog trenera, zasigurno žele ući u Europsku ligu i osvojit albansko prvenstvo.
Grevenmacher je također završio 3. na ligaškoj tablici u Luxembourgu. Albanska liga je jača od luxenburške pa je tako ovdje Tirana favorit. Moja oklada ovdje ide na Tiranu i nadam se da ćemo ovom utakmicom završit ovaj crni niz.

10.07.2012.

B36 Torshavn - Linfield

Torshavn not to lose at 1.85     2/10

Torshavn i Linfield večeras igraju uzvratnu utakmicu za ulazak u Ligu prvaka. U prvoj utakmici u Belfastu, Torshavn je uzeo odličan bod. I tako danas očekuju Linfield puni sampouzdanja i bit će favorit u današnjoj utakmici na domaćem terenu. Torshavn nikad nije igrao europsko natjecanje. Velika prednost za ekipu sa Farskih otoka je i to što je njihovo prvenstu u punom naponu. Tako da su u izrazitoj natjecateljskoj formi, dok Linfield još čeka početak svog prvenstva.

Torshavn se trenutno nalazi na 6. mjestu na ligaškoj tablici. Očito da im je prioritet Europa. Imaju sjajnu obranu i neće imati izostanaka. Tako da očekujem tvrdu utakmicu i da Torshavn neće izgubit. Moraju odigrat pametnu utakmicu i iskoristit svoje prilike. Bilo bi zanimljivo gledat jedan klub sa Farskih otoka u Ligi prvaka. Moja oklada ovdje ide na Torshavn pobjeda ili nerješen ishod.

10.07.2012.

Kavcic B. - Veic

Veic A. at 1.80 3/10

Turnir u Umagu se kao i svake godine igra u srpnju. Iako se u isto vrijeme igraju tri jaka turnira(SAD, Švedska, Njemačka) i ove godine su se skupila vrlo jaka imena. Za danas sam izabrao meč između domaćina hrvata Veića i slovenca Kavcica. Ova dva igrača su međusobno igrala čak 6 puta. Bolji je Veić koji je slavio 4 puta. Oboje vole igrati na zemljanoj podlozi. Ove godine uspješniji je Veić koji ima 22 pobjede i 9 poraza na zemljanoj podlozi.

Kavčić je bolje plasirani na ATP listi, 71. Dok je Veić 131. Kavcic je u Wimlbedonu ispao u prvom kolu od Petzschnera. Kavcic ove sezone igra jako dobro. Došao je do polufinala u Monzi, osvojio je Furth challenger. U Monzi je u četvrtfinalu izbacio Veića, koji je zbog toga silno željan osveta na domaćem terenu. Veić dolazi baš sa dobrog challengera Arad challenger gdje je ispao u polufinalu od jakog Hanescua. Smatram da će ovdje Veić uzet 5 pobjedu nad Kavčićem.

10.07.2012.

B. Becker vs D. Goffin

B. Becker to win at     2.100  2/10

Becker i Goffin igraju na vrlo jakom turniru u Newportu meč prvog kola. Becker je 112. na ATP listi, dok je Goffin 59. Becker je do prvog kola mora kroz kvalifikacije. Tamo je lagano prošao Klaasena, Wolmarans i Kuznetsova. Goffin nije igrao meč od Wimbledona gdje je u 3. kolu ispao od Fisha. Odigrao je samo 7 mečeva na travi i ima malo iskustvo igranja na toj podlozi za razliku od svog protivnika koji je stručnjak za travu.  Becker na travi ima omjer pobjeda i poraza 44/19.

Becker je ove sezone i osvojio jedan turnir na travi, Nottingham challenger. To je igrač koji stvarno teško gubi na travi. Goffin je mlad igrač i novo lice u svijetu tenisa. Pokazao je nekoliko dobrih poteza, kao naprimjer protvi Federera na French cup. No nije dovoljno dobar da pobjedi prave travnate igraće poput Fisha, Federera ili Beckera. Ovo je odličan par za duplanje novca. Ja ovdje smatram da će Becker pobjedit bez većih problema.